Loopbaancoach Haarlem Rina Wijnia

Even voorstellen

Organisatie

Certificatie

Noloc
Even voorstellen
In 2005 ben ik, na 22 jaar dienstverband bij de Rabobank Organisatie, gestart als zelfstandig ondernemer en werd ik ingehuurd als verandermanager, interimmanager, trainer of projectleider in de zakelijke dienstverlening. Ik werd vooral ingezet voor het begeleiden van medewerkers tijdens reorganisaties, fusies of uitfasering van afdelingen. Medewerkers kregen in deze situaties te maken met een cultuuromslag, een sterk veranderende omgeving of functie of soms zelfs met boventalligheid. Ik merkte dat ik als leidinggevende onvoldoende aandacht kon geven aan medewerkers die minder goed functioneerden, loopbaan ambities hadden of hun baan kwijt raakten. Dat frustreerde mij, want juist dat personeelsmanagement sprak mij het meeste aan. Om juist mensen weer op weg te kunnen helpen ben ik begin 2013 gestart met De Fit Groep Loopbaanadvies. Ik ben een flexibele, enthousiaste, mens- en resultaatgerichte NOLOC gecertificeerde loopbaanadviseur en studiekeuzecoach met 30 jaar werkervaring. Mijn kennis van de arbeidsmarkt is up-to-date. Ik ben een actief social media gebruiker. Ik gebruik deze kanalen om mijn netwerk uit te breiden en te onderhouden en als zoekfunctie voor vacatures.

Waarom een loopbaancoach
Voor werkgevers: Uw bedrijf heeft medewerkers nodig die betrokken zijn, plezier hebben in hun werk en het beste uit zichzelf halen. Maar soms zit een medewerker niet meer op de goede plek in het bedrijf of wil graag verder groeien. In het ergste geval moet er afscheid worden genomen van medewerkers Dan is het beter om in goede harmonie uit elkaar te gaan en uw medewerker een passende begeleiding te bieden naar een nieuwe baan. Weet u hoeveel het waard is als uw ex-werknemers positief en als een ambassadeur over uw bedrijf praten? Loopbaanadvies levert voor beide partijen meer op dan een ontslagvergoeding alleen. Voor particulieren: Ben je nieuw op de arbeidsmarkt of heb je een baan die niet meer bij je past? Word je ontslagen of boventallig? Heb jij hulp of advies nodig bij het vinden van een (nieuwe) baan? Of bij het solliciteren via (sociale) netwerken? Wil je inzicht in je kwaliteiten of je persoonlijke stijl of heb je andere loopbaanvragen? Voor alle vragen rondom loopbaanontwikkeling, -coaching en sollicitatie training kan De Fit Groep Loopbaanadvies ondersteuning bieden. Voor studenten: Het maken van de juiste studiekeuze is niet eenvoudig. Ondanks de goede voorlichting en hulp van decanen, mentoren en ouders stopt ruim dertig procent van de studenten binnen een jaar met de gekozen studie. Jammer, duur en onnodig. Lastig kiezen? Kies dan eerst voor de studiekeuzecoaching van De Fit Groep Loopbaanadvies!

Mijn werkwijze
Mijn kracht is het in beweging krijgen (en houden!), het enthousiasmeren, het motiveren en het ontwikkelen van mensen. Ik wil altijd het beste uit mensen halen. Ik vind het belangrijk dat je plezier hebt in je werk en de dingen die je doet. Ik vind het fijn om op een creatieve en inspirerende manier mensen te begeleiden die willen onderzoeken wat zij echt willen, waar hun hart ligt, wat hun kwaliteiten en mogelijkheden zijn en hoe ze dit in kunnen passen in hun werk. De rode draad in mijn werkzaamheden is het kijken naar mogelijkheden in plaats van ‘waarom het allemaal niet zou kunnen’. Het ‘anders zijn’ aangrijpen biedt juist vaak unieke mogelijkheden. Mijn begeleiding is gebaseerd op vertrouwen en gericht op resultaat. De trajecten zijn praktisch en realistisch, positief en toekomstgericht.

Mijn werkgebied
Vanuit mijn kantoor in Haarlem verzorg ik maatwerktrajecten voor (o.a. boventallige) werkzoekenden. Ook geef ik Social Media-, Netwerk- en LinkedIn workshops en trainingen voor werkzoekenden. Verder ben ik studiekeuzecoach en richt me daarbij vooral op jongeren tussen de 14-23 jaar.


Bekijk deze loopbaancoach

Meer loopbaancoaches in Haarlem